Sikkerhet sjekkliste - Leilighet

Er rømningsveier (vinduer og dører) i orden og lett å komme til? Gjennomgå rømningsveier og hvordan en bør opptre ved brann

Er røykvarsler i orden (testes) og batteri skiftet (en gang pr. år)? Røykvarsler bør testes en gang pr. måned, og hver gang du har vært bortreist over lengre tid. Lyden fra en røykvarsler skal høres tydelig på soverom med lukket dør.

Er brannslukningsutstyret i orden? Husbrannslange: Rull ut hele slangen og kontroller at kranen virker og at slangen er uten sprekker. Håndslukkerapparatet: Sjekk at manometerpilen står på det grønne feltet. Vend apparatet opp ned for å hindre at pulveret klumper seg.

Er sikringsskapet i orden? Ingen varmgang? Sjekk om kursene er tydelig merket. Det er greit å ha en lommelykt lett tilgjengelig i leiligheten i tilfelle strømbrudd.

Er elektrisk utstyr som ledninger, stikkontakter, støpsler, lamper i orden? Bruk ikke for sterke lyspærer. Unngå i størst mulig grad skjøteledninger.

Skrur du av elektriske apparater på forsvarlig måte etter bruk? Slå alltid av TV-en med AV/PÅ knappen før du legger deg. Vaskemaskin, oppvaskmaskin og tørketrommel slås alltid av når du forlater leiligheten.