Endret: 3 jul 2019     Opprettet: 2 mar 2019

Tips for å forebygge skjeggkre

Styret har ikke inntrykk av at skjeggkre er et problem i Smalvollskogen borettslag, men ønsker å gi tips til beboerne for å forebygge slike skadedyr.

Skjeggkre er harmløse, men mange synes de er ekle og de kan redusere verdien av boligen ved salg. 

Skjeggkreet liker seg best der det er varmt og gjerne fuktig. De lever primært av cellulose, slik at papir, papp og lignende materialer er det de spiser. Et viktig tiltak for å forebygge skjeggkre er dermed at man er oppmerksom når man får denne typen materialer i hus i forbindelse med for eksempel oppussing eller flytting. 

Den beste måten å forebygge skjeggkre på er å holde leiligeheten ren, herunder å støvsuge boligen godt for å fjerne mattilgangen. Skjeggkre bekjempes best ved støvsuging og limfeller langs listene i boligen. Tettetiltak som å reparere gulvbelegg, løse fuger mm. kan fungere i noen tilfeller. Det er ikke anbefalt å bruke gift.

Har du fått skjeggkre i leiligeheten er det viktig å gi beskjed til styret slik at vi er informert om dette og kan vurdere tiltak også overfor andre leiligheter i oppgangen for å hindre spredning.

Rådene fra styret er basert på en artikkel skrevet av Thor Arne Brun på www.estatenyheter.no den 22. januar 2019. Les artikkelen her: https://www.estatenyheter.no/2019/01/22/mener-skjeggkre-gar-en-morkere-fremtid-i-mote/. Samt en artikkel fra OBOS: https://www.obos.no/styre/tips-og-rad/nyheter-forvaltning/skjeggkre.