Endret: 3 jul 2019     Opprettet: 25 apr 2019

Ny vedovn eller peis til leiligheten?

Ønsker du å bytte ut en gammel vedovn med en ny? Dersom man bytter til en rentbrennende peis er det mulig å få dekket noen av kostnadene fra Oslo kommune.

Det var ikke vedovner i leilighetene i Smalvollskogen borettslag da disse var nye. Vedovner er satt inn av beboerne selv siden den gang. Mye har endret seg og det er blant annet ikke lenger vanlig å bruke asbest i vedovner eller ved overgangen til pipeløp slik det var tidligere. Videre forurenser moderne vedovner mindre enn de gamle. 

Skal du skifte vedovn bør du derfor være oppmerksom med tanke på helsefarlig asbest, men også med tanke på muligheten for å søke tilskudd. Oslo kommune kan dekke mellom 6000 kr og 1500 kr for å bytte. Les mer her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/tilskudd-legater-og-stipend/tilskudd-til-utskifting-av-gamle-vedovner/#gref 

OBS! Den gamle vedovnen må ikke flyttes/røres før du har fått bekreftet fra kommunen at du får tilskudd til ny vedovn. Dersom du flytter den før vil kommunen regne tiltaket for startet og du vil ikke få tilskudd. 

Styret oppfordrer for øvrig beboerne til å benytte fagfolk til arbeidet med å sette inn ny vedovn og å tenke brannsikkerhet. Nytt ildsted eller bytte skal meldes til brannvesenet i Oslo kommune.